Hrvatski radio

Radio Rijeka

Luka Rijeka proteklu godinu završila s dobiti od najmanje 10 milijuna eura

21.02.2023.

14:19

Autor: Vladimir Jurić

Sve više brodova i tereta u riječkoj luci

Sve više brodova i tereta u riječkoj luci

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Nakon više od desetljeća loših financijskih rezultata, te gubitaka uzrokovanih lošim vođenjem dioničara iz Poljske koji su, unatoč portfelju od 33 posto dionica imali i upravljačka prava, Luka Rijeka napokon je dočekala bolje dane.

Prema iskazanim financijskim pokazateljima, koji će uskoro biti objavljeni na Zagrebačkoj burzi, luka je proteklu godinu završila s dobiti od najmanje 10 milijuna eura.


Na svoje polako dolazi i ostarjela lučka infrastruktura, jer je uprava, na čelu s Duškom Grabovcem, počela ulagati u obnovu opreme za adekvatan ukrcaj i iskrcaj robe na lučkim terminalima.


Kao i druge djelatnosti, i Luka Rijeka ima problema s radnom snagom, pa uprava razmišlja kako doskočiti nestašici radnika, dovođenjem radnika s dalekog istoka.


U upravi Luke Rijeka očekuju dobre rezultate i u 2023. godini, jer brodova i tereta, kako kažu, sve je više, pa bi godina mogla biti dobra kao i prethodna. Poslušajte:

Bolji dani za Luku Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.