Hrvatski radio

Radio Rijeka

Miris jagoda i gljiva uz vožnju Gorskim kotarom

28.06.2014.

14:22

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gorski kotar zimi je često uspavan, ali čim dođu topliji dani, sve je više događanja. Ovog vikenda održava se susret izletnika na quadovima, Dan jagoda i kuha se gljivarski gulaš.

Svima onima koji tijekom ljeta osvježenje radije pronalaze na planinskom zraku, nego uz more, organizatori turističkih manifestacija u Gorskom kotaru ovoga su vikenda odlučili ponuditi niz zanimljivih sadržaja. Osim tradicionalnih i uvijek dobro posjećenih događaja, Gorani su osmislili i neke novitete.

Najskrovitije i najteže pristupačne dijelove Gorskoga kotara odsada se može obići i na četiri kotača uz potpun doživljaj - quadom. Prvi međunarodni susret motoriziranih izletnika održava se u Delnicama. Quadovi su idealni jer mogu ići gdje ne uspijevaju ni terenski automobili, a goranski kraj nudi predivnu prirodu i niz šumskih cesta.

I dok su se neki vozili, neki su se častili - jagodama. Dani jagoda odrćani su u Planinskom vrtu Karoline blizu Fužina. Urod bobičastog voća ove je godine manje zbog vrlo loših vremenskih uvjeta protekloga proljeća, no jagoda je ipak bilo dovoljno za različite slastice, ali i neobičan suvenir - sapun s mirisom jagoda. O bogatom vikendu u Gorskom kotaru javlja Nenad Lučić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.