Hrvatski radio

Radio Rijeka

Najveća suha marina u Hrvatskoj

20.02.2022.

11:46

Autor: Vladimir Jurić

Mitan Marina

Mitan Marina

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

Mitan Marina koja se smjestila na istočnom dijelu Novog Vinodolskog u industrijskoj zoni Pavlomir, gdje su smješteni svi bitni privredni čimbenici razvoja grada Novi Vinodolski, upravo završava drugu halu veličine 3.400 metara četvornih, čime će postati suha marina sa najvećim prostorom u Hrvatskoj, gdje se pod krovom čuvaju plovila.


U prvoj hali izgrađenoj prije četiri godine, sada je na suhom vezu 80 plovila, pa je upravo zato investitor Mitan Marina odlučila izgraditi još jednu, koja će u funkciji biti od ožujka, čime će ova marina imati čak 6.500 metara četvornih pod krovom. Ističe direktor Mitan Marine Tomislav Salopek.


Kako se Novi Vinodolski nalazi u Podvelebitskom kanalu, tu su za razliku od drugih dijelova Jadrana i ekstremniji zimski uvjeti, koji se odnose na hladnoću i buru. Zato korisnici usluga suhe marine pod krovom, uz zaštitu od vremenskih neprilika, svoja plovila čuvaju i u grijanom prostoru.


Blizina Sjevernog Jadrana, privlači nautičare prije svega iz južne Njemačke i Austrije, koji za nekoliko sati mogu doći do svog plovila. Kao korisnici usluga marine prednjače Nijemci i Austrijanci, dok su Slovenci i Hrvati na trećem, odnosno četvrtom mjestu.


Nautički turizam, koji je i dalje u ekspanziji, u grad Novi Vinodolski kroz godinu, a posebice u turističkoj sezoni dovozi brojne nautičare, koji mogu čuvati plovila na vezu u jednoj od dvije marine, a time ostvaruju potrošnju i u ostatku turističke i ugostiteljske branše.


Najveća marina pod krovom

Galerija
Mitan Marina, Foto: Vadimir Jurić/Radio Rijeka
Mitan Marina, Foto: Vladimir Jurić/Radio RijekaMitan Marina, Foto: Vladimir Jurić/Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.