Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mrtvaška: rješenje na vidiku uz dodatne troškove

03.12.2021.

11:35

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Mještani Ilovika moći će i dalje koristiti luku Mrtvaška dok traju radovi na njenoj dogradnji, dogovoreno je na današnjem sastanku predstavnika Primorsko-goranske županije, Grada Malog Lošinja i Mjesnog odbora Ilovik u Malom Lošinju.

"Rješenja će iziskivati dodatne financijske napore u proračunu Grada Malog Lošinja, uz može bitno sufinanciranje od strane Ministarstva i Županije", izjavila je gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić. Zamjenica župana Marina Medarić naglasila je kako su predstavnicima Mjesnog odbora Ilovik iznijeti konkretni prijedlozi i rješenja koji su na tragu ključnih zahtjeva samih Ilovčana te da do nedjelje očekuju odgovor Mjesnog odbora.

Ladislav Radoslović koji je uz Jadranku Matas na sastanku zastupao Mjesni odbor Ilovik rekao je da još uvijek ima nedorečenosti koje treba riješiti te kako na sva pitanja ne mogu odgovoriti ni Grad ni Županija, s obzirom da nadilaze njihove nadležnosti."Mjesni odbor Ilovik će kroz nekoliko dana obavijestiti o svom stavu vezano za prijedloge te vjerujem da smo na putu da se nađe neko rješenje", zaključio je Radoslović. 

Orjen Petković iz stranke Možemo se složio da je sastanak približio stavove mještana Ilovika i Grada Lošinja i PGŽ-a te će u vrlo kratkom roku doći do raščišćavanja situacije i da neće biti eskalacija nezadovoljstva kao prethodnih dana: "PGŽ i Grad su jasno rekli kako će snositi dio financijskog troška da se održi, koliko je god to moguće, najviša razine komunikacije između otoka Ilovika i Lošinja, a također je u postupku rješavanje nekih tehničkih pitanja, kao što je visina rive".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.