Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nagrađeni najuspješniji učenici i mentori u županiji

10.06.2014.

12:46

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Više od 300 učenika i stotinu mentora iz 20 osnovnih i 12 srednjih škola te dvaju učeničkih domova iz cijele županije danas je dobilo darove za svoj uspješan rad tijekom ove školske godine.

Tradicionalno svečano primanje za učenike osnovnih i srednjih škola te njihove mentore koji su u protekloj godini imali uspješne rezultate na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju i sportu, održano je danas u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja.

Tijekom protekle školske godine u Primorsko-goranskoj županiji održano je četrdesetak natjecanja u znanju, više od 50 sportskih natjecanja i više od 20 natjecanja iz područja tehničke kulture. 

Na natjecanjima je sudjelovalo ukupno više od 4 tisuće učenika s oko 700 nastavnika-mentora. Sva su natjecanja uspješno provedena, a veliki broj učenika je postigao izvanredne rezultate te sudjelovao na brojnim državnim natjecanjima. 

Poslušajte što su nam rekle male polaznice Dječjeg zbora Tratinčice – koje su osvojile prvo mjesto na državnom natjecanju Glazbene svečanosti hrvatske mladeži - i njihova mentorica Suzana Štefanić, kao i kratak razgovor s osmašem Lukom Banovićem iz riječke OŠ Fran Franković, državnim prvakom u geografiji, i njegovim mentorom prof. Josipom Jurjevićem:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.