Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nakon trideset godina zamijenjen klimatizacijski sustav

11.07.2014.

15:36

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Odjel intenzivne njege Dječje bolnice Kantrida opremljen je novim klimatizacijskim sustavom. S doniranih 138 tisuća kuna, zamijenjen je sustav star trideset godina.

Među prioritetnim potrebama je kardiološki ultrazvuk, pa se u Klinici nadaju da će biti još plemenitih ljudi koji je omogućiti kupnju tog uređaja. Rad i smještaj bolesne djece u Odjelu za intenzivnu njegu sada su puno bolji, rekao je predstojnik Klinike za pedijatriju riječkog KBC-a Goran Palčevski.

Podsjetio se da ih je jedna krizna situacija prošloga ljeta, kada je temperatura na Odjelu bila 40 Celzijevih stupnjeva, ponukala da krenu rješavati taj problem. Bio je to poprilično opsežan zahvat, jer jedinicu intenzivnog liječenja ne možete zatvoriti, pa su radovi rađeni paralelno s liječenjem, upozorio je Palčevski zahvalivši donatorima, ali i malim pacijentima i njihovim obiteljima na strpljenju. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.