Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nesavjesni vozači: 80 kažnjenih zbog brzine u samo šest sati

19.09.2014.

11:03

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nedavni početak školske godine, samim time i mnoštvo djece sudionika u prometu, velikom broju vozača ne znači baš ništa. Jučer je policija u Primorsko-goranskoj županiji pojačano nadzirala brzinu vožnje blizu škola i između 7 i 13 sati kaznila osamdeset prekršitelja. Zabilježeno je i 50 drugih prekršaja u prometu.

Uz akciju "Poštujte naše znakove", prometna policija pojačano nadzire promet u zonama škola. Prometne nesreće s najtežim posljedicama obično uzrokuje neprilagođena brzina, pa su službenici Policijske uprave primorsko-goranske jučer kažnjavali upravo prekršitelje ograničenja brzine.

Ukupno je zabilježeno 80 prekoračenja brzine, od toga 24 u naseljenom mjestu te 56 izvan naselja. Tri vozača u naselju su vozila više od 30 kilometara na sat brže od ograničenja, a većina prekoračenja je između 10 i 30 kilometara na sat. Izvan naseljenog mjesta kažnjena su dva vozača koja su vozila više od 50 kilometara preko ograničenja. 

Osim prevelike brzine, policajci su jučer kažnjavali i niz drugih prekršaja. Ukupno ih je bilo 50, od čega se 10 odnosi na nekorištenje sigurnosnoga pojasa, pet vozača koristilo je mobitel tijekom vožnje, a četiri su nepropisno pretjecala ili obilazila. Svi počinitelji prekršaja prekršajno su sankcionirani.

Policija još jednom poziva sve sudionike u prometu na dosljedno pridržavanje prometnih pravila i propisa. Počela je nova školska godina, velik broj djece prvi put samostalno sudjeluje u prometu te stoga posebno treba paziti blizu škola, gdje je brzina vožnje ograničena na 40 kilometara na sat.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.