Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nika Fleiss riječkim osnovcima: Skijati je uvijek teško, ali je lijepo!

01.12.2015.

13:38

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Je li skijanje teško? Kako skijaši dođu do cilja? Koliko sportaši imaju snage? To su samo neka od pitanja učenika OŠ Kozala upućenih bivšoj skijaškoj reprezentativki Niki Fleiss koja im je došla podijeliti ulaznice za utrke Svjetskoga skijaškog kupa na Sljemenu početkom siječnja.

U Osnovnoj školi Kozala danas veselo druženje uoči skijaške sezone - skijašica Nika Fleiss učenicima je uručila ulaznice za utrke Svjetskog kupa Vip Snježne kraljice 3. i 6 siječnja. U suradnji Hrvatskoga skijaškog saveza i Hrvatskoga školskog sportskog saveza, na sljemenske utrke dolazi 600 učenika iz cijele Hrvatske.

"Veseli me što u sklopu ove suradnje imamo priliku nagraditi mlade ljubitelje skijanja i omogućiti im da budu dio jedinstvene sljemenske atmosfere", rekla je Nika Fleiss, voditeljica komunikacija u Hrvatskom skijaškom savezu, donedavna reprezentativka u slalomu i veleslalomu. Ovim susretima želi se djeci približiti skijanje, i sport općenito, kaže Nika, koja je skijati počela s tri, a natjecati se s pet godina.

"Kako skijaši dođu do cilja?" - Nizbrdo, oko štapova, mora stići na obje skije. "Je li prvi put skijanje teško?" - I prvi, i drugi i treći i deseti put. "Je li vam sad teško skijati?" - Uvijek. Ali jako lijepo. "Koliko sportaši imaju snage?" - Puno, jer puno vježbaju. Ovo je samo dio pitanja koja su se čula danas na Kozali.

"Djeca ni nemaju odmah pojam o profesionalnim sp ortašima, prva su pitanja sramežljiva, a onda krenu pitati svašta. Zanima ih gdje sam sve putovala, koga sve upoznala, uvijek im je zanimljivo to što nisam baš bila puno u školi, kako sam učila, što sam sve vidjela", kaže Nika.

Ima i krasnih spojeva: 2011. jedna mala djevojčica je o skijanju pitala svašta, a 2014. su se javili njeni roditelji i ispričali da ona već tri godine skija i sa svojim klubom osvaja medalje. I zahvalili su na tome što sam joj onda ispričala o sportu, prepričava Nika Fleiss te poručuje: "Vidimo se na Platku!" Poslušajte što je sve rekla Nevi Funčić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.