Hrvatski radio

Radio Rijeka

Propao i drugi pokušaj prodaje 3. MAJA

01.09.2022.

10:26

Autor: Neva Funčić

3. MAJ

3. MAJ

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Do srijede. 31. kolovoza u 14:00 sati, nitko nije iskazao interes za kupnju 88,26 posto dionica 3. MAJA koje se prodaju u stečajnom postupku Uljanika, potvrdila je stečajna upraviteljica Uljanika Marija Ružić.

Istovremeno, Uljanik u stečaju od riječkog brodogradilišta 3. MAJ potražuje iznos od 140 milijuna kuna, o čemu se vodi sudski spor.


Čini se da će država kao odlučujući vjerovnik Uljanika imati ključnu ulogu u okončanju stečajnog postupka nekadašnjeg pulskog brodograđevnog holdinga, rekla je stečajna upraviteljica Uljanika Marija Ružić. Najavila je da će se prema Skupštini vjerovnika nekadašnjeg pulskog brodograđevnog holdinga ići s prijedlogom da se nastave aktivnosti oko unovčenja stečajne imovine kako bi se okončao stečajni postupak Uljanika i »3. MAJ« oslobodio utega. Republika Hrvatska kao najveći vjernovnik ima i većinu od 65 posto broja glasova na Skupštini, pa se očekuje da će odluku o raspletu donijeti predstavnici Ministarstva financija, rekla je Ružić.


Poslušajte izjavu:

Ružić o prodaji 3. MAJA

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.