Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi konzul Republike Srbije u Rijeci

30.09.2014.

14:14

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Novog konzula u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Rijeci Momčila Radivojevića primio je u nastupni posjet riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Konzul Momčilo Radivojević zahvalio je na dugogodišnjoj dobroj suradnji s gradskim instituacijama uz koje konzulat uspješno obavlja svoje diplomatske aktivnosti te na humanitarnoj pomoći što su je Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka uputili na područja Srbije pogođene poplavama u svibnju.

Radivojević je na dužnost stupio krajem kolovoza, a od uspostave diplomatskih odnosa Hrvatske i Srbije on je šesti po redu konzul u Rijeci. Kako je rekao novi konzul Republike Srbije, Generalni konzulat odlično surađuje s institucijama, radeći na uspostavi konzularno-pravne zaštite srpske manjine u ovom dijelu Hrvatske, a u zajedničkom je interesu dviju zemalja i daljnje poticanje i jačanje gospodarske i kulturne suradnje.

Radi jačanja i širenja prije svega gospodarske suradnje, u Republiku Srbiju idućeg tjedna odlazi delegacija Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke i riječke Županijske komore, najavio je gradonačelnik Vojko Obersnel.

Generalni konzul Republike Srbije Momčilo Radivojević vjeruje u bolji razvitak odnosa dviju susjednih zemalja:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.