Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi laboratorij riječkog Pomorskog fakulteta jedinstven u regiji

01.06.2023.

14:32

Autor: Tatjana Sandalj

U novom laboratoriju PF-a

U novom laboratoriju PF-a

Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka

Laboratorij za automatsko upravljanje i elektroničke tehnologije u pomorstvu, jedinstven u regiji, otvoren je u Edukativnoj radionici Torpedo Pomorskog fakulteta u Rijeci, u Ulici Milutina Barača.

Novi laboratorij simulira stvarne uvjete rada s kojima se sreću pomorci na brodovima, a služit će za edukacije studenata na preddiplomskim i diplomskim studijima, za edukaciju časnika elektrotehnike/ETO-a te za individualizirane tailor-made treninge i tečajeve.


U Edukativnu radionicu Torpedo riječki Pomorski fakultet uložio je oko milijun eura, uglavnom vlastitih sredstava. Na uređenju novog laboratorija radili su tri i pol godine, a opremili su ga najsuvremenijim programabilnim logičkim kontrolerima. 


Poslušajte što o novom laboratoriju kaže njegov voditelj Antonio Škrobonja, a dekanica Pomorskog fakulteta Ana Perić Hadžić tumači što još očekuju da će biti spremno u Baračevoj do početka nove akademske godine:

Galerija
U novom laboratoriju PF-a, Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka
Programibilni logički kontroleri i ..., Foto: Tatjana Sandalj/Radio RijekaRadovi na lukobranu trebali bi biti gotovi do početka iduće akademske godine, Foto: Tatjana Sandalj/Radio RijekaNa riječkom Pomorskom optimistično dočekuju nove generacije studenata, Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka

O Edukativnoj radionici Torpedo:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.