Hrvatski radio

Radio Rijeka

13:54 / 22.04.2014.

Autor: Olga Mandić

Novi studij u suradnji s MVEP već sljedeće godine

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na popisu institucija s kojima surađuje Sveučilište u Rijeci, od danas je i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. Zajednički pripremaju poslijediplomski studijski program koji bi mogao početi već sljedeće akademske godine.

Nakon inicijalne sjednice Centra za napredne studije Jugoistočne Europe, zajednički je projekt Sveučilišta u Rijeci i Ministarstva vanjskih i europskih poslova, o kojem su danas ugovor o suradnji potpisali rektor Pero Lučin i ministrica Vesna Pusić, poslijediplomski studij iz humanističkoga područja. Prema najavama, studij bi mogao početi već sljedeće akademske godine.

Područje u kojem Hrvatska jest konkurentna je znanost, mi želimo iskoristiti našu pamet za naš napredak, rekla je ministrica Pusić. Rektor Lučin novi studij vidi kao pametnu specijalizaciju za pametnu politiku i pametno društvo. Poslušajte što su izjavili prilikom potpisivanja ugovora:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.