Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obersnel: Puno se napravilo u 2014., nastavljamo u novoj

30.12.2014.

14:44

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Unatoč kritikama, u Rijeci se ove godine ipak puno napravilo, ustvrdio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel na današnjoj konferenciji za novinare.

Nastavak slijedi 2015., najavio je gradonačelnik. Iduće godine počinje gradnja još devedeset POS-ovih stanova  na Martinkovcu, a uređenjem vrtića Đurđica bit će mjesta za još tri stotine riječke djece. 

Slijedi nastavak asfaltiranja cesta u Adamićevoj, Krešimirovoj i Rivi. Investicijski ciklus Vodovoda i kanalizacije omogućit će da do kraja 2018. svaka kuća u Rijeci bude spojena na kanalizaciju. 

Autotrolej će kupiti nove autobuse, Čistoća omogućiti primarnu selekciju otpada, a kreće i gradnja plinogeneratora za proizvodnju struje na Viševcu. Koblerov trg bit će dovršen u siječnju, uskoro će i  nogometni kamp na Rujevici, a nakon toga i gradnja novog stadiona. 

2015. počinje gradnja turističkog naselja na Costabelli, a doznat ćemo i rezultate prvoga kruga kanidature za europsku prijestolnicu kulture. Javlja Lea Domijan Fišter:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.