Hrvatski radio

Radio Rijeka

Blažević: Bar sam tri koraka ispred onih koji misle da su me "dohvatili"

25.09.2022.

17:20

Autor: Albert Petrović

Albert Petrović i Marin Blažević u studiju Radio Rijeke

Albert Petrović i Marin Blažević u studiju Radio Rijeke

Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka

Nakon sjednice riječkog Gradskog vijeća na kojem je u četvrtak izglasano razriješenje intendanta HNK Ivana pl. Zajca Marina Blaževića, čeka se potez ministrice Nine Obuljen Koržinek koja, prema važećem zakonu, ima zadnju riječ. U međuvremenu, Blažević je svratio na naš Nedeljni obed i, da ga nije rastužila vijest o gubitku drage kolegice, djelatnice kazališta, mogao bi reći da se osjeća jako dobro.

"Ja sam u principu barem tri koraka ispred onih koji misle da su me 'dohvatili'. Odradio sam puno bitaka i prije kazališta, neke dobiješ, neke izgubiš, a ovo jest jedna od težih, ali kad prihvatite jedno takvo eksponirano mjesto kao što je položaj intendanta, morate na neki način ukalkulirati i ovakve situacije. Morate znati kako na to odgovoriti i kako ostati u svemu tome zdrav, mentalno i fizički", govori Marin Blažević


I nastavlja: "Potpuno sam uvjeren da sam u proteklih šest godina, plus dvije kao ravnatelj Opere, sve odluke donosio s razlogom, s uvjerenjem, s idejom i vizijom kako smatram da treba voditi kazalište i u tom smislu nema žaljenja i nema povlačenja dokle god za to postoje razlozi i uvjeti. Posebno sad kad su sve karte na stolu, kad više nema iluzija da možete vjerovati nekim osobama." 


"I to je u principu dobar osjećaj, čovjek se osjeća slobodno. Napominjem da su sve osobe do kojih mi je stalo, profesionalno i ljudski, uz mene. I da je to većina, a među njima su i neki vrhunci umjetnici. Ali, na žalost, njih nitko ništa ne pita", ističe Blažević. 


Upitan bi li ovu emisiju mogli i preimenovati u "Obrana i posljednji dani", uz smijeh kaže: "Posljednji dani sigurno nisu, jer ja sam intendant sigurno najmanje do kraja listopada, a što će biti poslije? Ja to znam, a to ne mora imati nikakve veze s Rijekom ni s riječkim kazalištem."


Čut ćemo o čemu se radi, najavio je Blažević, kad za to bude vrijeme, a u međuvremenu preslušajte razgovor Na obedu, bez obeda:

Na nedeljnemu obedu bilo je sasvim ozbiljno: intendant Marin Blažević

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.