Hrvatski radio

Radio Rijeka

Od lipnja rekonstrukcije riječkih cesta

02.05.2014.

12:23

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rijeku očekuju brojni radovi na prometnicama - od redovite obnove kolnika do temeljite rekonstrukcije nekih raskrižja. Prvo što slijedi je asfaltiranje od Piramide sve do Kantride u lipnju.

Još klimatiziranih autobusa                  Polako se već moramo pripremati na prometne gužve koje nas očekuju na ljeto. Mala utjeha za one koji se voze Autotrolejevim autobusima može biti da se do ljeta planira ugraditi klima-uređaje u još 52 autobusa. Tako će od ukupno 180 autobusa klimu imati njih 108. Ove godine Autotrolej nabavlja još 11 novih autobusa, a ukupno će se za njih i za klimatizaciju postojećih autobusa utrošiti 28 milijuna kuna.

Ljeto je odabrano za radove na asfaltiranju frekventnih riječkih ulica - Istarske, Liburnijske, Zvonimirove, Krešimirove, Fiumare, Strossmayerove te Šetališta XIII. divizije i Ulice Janka Polića Kamova. Radovi počinju u lipnju i odvijat će se u fazama, a ljetni mjeseci odabrani su jer su, prema procjenama, riječke ceste tada najmanje opterećene. Privremeno prometno rješenje bit će predstavljeno uoči početka radova.

Nešto zahtjevniji radovi krajem godine ili početkom iduće slijede na Rivi i priključnim ulicama jer će se prije asfaltiranja rekonstruirati instalacije u trupu ceste. Gradit će se rotori u Tizianovoj, na Plumbumu i kod Panorame, a gradnja onoga na Martinkovcu mogla bi početi do kraja godine, najavio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel

Naglasio je i da se nije odustalo od rekonstrukcije čvora Orehovica, što bi omogućilo izlaz prema Rijeci. Dobivena je građevinska dozvola za prvu fazu radova, izvijestio je Obersnel. Time će se sa zapada, iz smjera Škurinja, omogućiti izlaz prema Trsatu, Vežici i centru grada, da bi se do Kampusa i KBC-a izravno moglo pristupiti s Orehovice.

Slijedi raspisivanje natječaja za izvođače, a do kraja godine počet će radovi na drugoj fazi koja će konačno riješiti izlaz kroz Banska vrata i Ulicu Franje Račkoga do centra novim odvojkom te ulazom i izlazom na autocestu. Javlja Lea Domijan Fišter:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.