Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ostojić obećao ulaganja u riječki KBC

31.01.2014.

14:34

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nećemo pustiti da riječki KBC propada, obećao je danas ministar zdravlja Rajko Ostojić prigodom posjete riječkom hospiciju koji obilježava godišnjicu svoga rada.

Nakon obilaska riječkog hospicija, prve ustanove za skrb o umirućima u Hrvatskoj, koju je posjetio u povodu prve godišnjice rada, ministar Rajko Ostojić se na upit novinara osvrnuo i na katastrofalno stanje infrastrukture riječkog KBC-a.

Nećemo pustiti da propada, obećao je ministar i dodao da će krenuti ulaganja u opremu. Danas je krenuo natječaj za CT, a dobio sam dopis da nedostaje osam kirurških stolova. Obišao sam te kirurške dvorane i zbilja su u jako lošem stanju, rekao je Ostojić.

Za hospicij je rekao da je ustanova kakva je trebala hrvatskom zdravstvenom sustavu te da očekuje da se ta znanja i vještine prebace u sve dijelove Hrvatske. Komentirao je i uhićenje čelnika Liječničkog sindikata Ivice Babića te medijska nagađanja da premijer nije zadovoljan njegovim radom. Javlja Biserka Belić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.