Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Otočka terca" večeras u Zajcu - Olivera Baljak igra svoju nagrađenu ulogu

01.06.2023.

12:19

Autor: Robert Ferlin

Foto: Olivera Baljak / FB

Foto: Olivera Baljak / FB

Foto: - / -

Na nedavno završenom 30. Festivalu glumca u Vinkovcima, nacionalna dramska prvakinja HNK Ivana pl. Zajca Olivera Baljak proglašena je najboljom glumicom za ulogu u predstavi koju će večeras ponovno moći vidjeti i riječka publika, u četvrtak, 1. lipnja.

Nagradu "Fabijan Šovagović" dobila je za ulogu u predstavi "Otočka terca", koja je nastala prema tekstu "Sjecišta" Beatrice Kurbel, u adaptaciji Ane Vilenica i režiji mladog Ivana Vanje Alača. 


U prvoj profesionalnoj kazališnoj produkciji Centra za kulturu Novog Vinodolskog glume tri proslavljene glumice, uz Oilveru Baljak to su Branka Petrić Fehmiu te Ana Vilenica. 


Priča puna emocija, topline i humora govori o dvije sestre, Avi i Beli koje žive na otoku. Njihovu pomalo monotonu svakodnevicu u njihovoj otočkoj sredini, promijenit će dolazak mlade žene iz Zagreba, prevoditeljice Doris.


Već od prve svoje izvedbe, predstava hvaljena i od kritike i od publike privukla je velik broj gledateljica i gledatelja koji je redovno ispraćaju ovacijama.


Uoči večerašnje izvedbe u riječkom Zajcu, s Oliverom Baljak razgovarao je Robert Ferlin: 


Olivera Baljak u Leksikonu Radio Rijeke

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.