Hrvatski radio

Radio Rijeka

Otok Lošinj zdravstveno turističko odredište

31.08.2014.

12:35

Autor: Branko Domac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iako je središnji dio turističke sezone na izmaku, turistički djelatnici Malog Lošinja brojnim programima trude se produžiti turisitčku sezonu.

Jedan od najjačih aduta za razvoj cjelogodišnjeg turizma na otoku Lošinju je njegova zdravstvena komponenta. Još davne 1892. ugledni liječnici dr. Conrad Clar i prof. Ambroz Haračić potvrdili su povoljne klimatske uvjete za oporavak na Lošinju.

Zahvaljujući Ministarstvu zdravstva Austro-ugarske monarhije Lošinj u to vrijeme postaje jedno od omiljenih odmorišnih destinacija aristokracije koja je na otoku izgradila brojne vile i ljetnikovce koje ga i danas krase.  A danas, na toj baštini Turistički djelatnici razvijaju  brojne zdravstven programe.

Izrađuju se programi rehabilitacije na otoku, tijekom zimskih mjeseci, no u isto vrijeme i objekti zadovoljavajavaju najzahtjevnije kriterije  međurarodnih institucija. Tako je Vitality Hotel Punta iz Velog Lošinja prvi u Hrvatskoj dobio međunarodni certifikat ECARF, koji potvrđuje da su proizvodi i usluge u potpunosti prilagođene ljudima sklonim alergiji.

Uz dobre programe zdravstvenog turizma, kvalitetnu infrastrukturu , u ovom slučaju smještajne kapacitete, Lošinj je na dobrom putu prema cjelogodišnjem turizmu, čiju će okosnicu činiti zdravstveni turizam.

Iz Malog Lošinja Branko Domac:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.