Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pet stotina sudionika krosa dolinom Kupe

31.05.2014.

14:53

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kros „Novoga lista“ dolinom rijeke Kupe najmasovnija je sportsko-rekreativna manifestacija u Gorskom kotaru, a danas je u Brodu na Kupi održano deseto izdanje toga turistički atraktivnog događaja.

Na krosu je sudjelovalo tri puta više natjecatelja nego što ima stanovnika u Brodu na Kupi – a to je oko pet stotina ljudi u tri sportsko-rekreativna programa. Pored krosa, održan je i košarkaški streetball turnir te nordijsko hodanje i pješačenje, ističe Davorin Klobučar, predsjednik udruge „Kupa“.

I svojim jubilarnim desetim izdanjem tradicionalno je natjecanje potvrdilo status prvenstva osnovnih i srednjih škola Primorsko-goranske županije u krosu, a stigli su i mnogi gosti iz drugih krajeva Hrvatske, kao i iz Slovenije.

Sličnih će druženja uz Kupu ovoga ljeta biti još, jer uskoro slijedi atletski polumaraton pograničnim područjem Hrvatske i Slovenije, a potom i plivački miting Kupom uzvodno. Javlja Nenad Lučić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.