Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ prednjači u legalizaciji nezakonitih građevina

08.01.2014.

13:01

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Do kraja prošle godine u Primorsko-goranskoj županiji riješeno je 7168 predmeta legalizacije nezakonito izgrađenih zgrada, a u županijskoj upravi ocjenjuju da je upravo ta županija riješila najviše predmeta legalizacije.

Prema podacima objavljenima na županijskom portalu, Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Primorsko-goranske županije ima najbolji rezultat u postotku riješenih predmeta među svim županijama. Ako se pogleda količina riješenih predmeta u apsolutnom broju, onda proizlazi i da županijski upravni odjel ima najviše riješenih predmeta od svih nadležnih upravnih tijela koja donose rješenja o izvedenom stanju, bilo gradskih, bilo županijskih, navode iz županije.

Prema podacima što su ih iznijeli, do 31. prosinca 2013. bilo je riješeno ukupno 7168 predmeta, a zaprimljeno ih je 44.185. Dodaju da je broj riješenih zahtjeva upisanih u registar nešto manji od broja riješenih predmeta jer se predmeti u njega upisuju 24 sata nakon nastupanja pravomoćnosti. 

Preostalo je još oko 35.000 predmeta, što je velik posao, ističu iz županije ocijenivši da je Primorsko-goranska županija sposobna sama obaviti poslove legalizacije i da joj pomoć Agencije za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada neće biti potrebna. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.