Hrvatski radio

Radio Rijeka

13:33 / 28.06.2014.

Autor: Larissa Smokvina / Boris Kanazir

Počeo Ramazan - mjesec molitve, solidarnosti i mira

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvi je dan mjeseca Ramazana, koji za vjernike islamske vjeroispovijesti znači molitvu i solidarnost s onima kojima je potrebna pomoć.

Izlaskom sunca počeo je prvi dan mjeseca Ramazana. Muslimani fa obilježavaju postom od izlaska do zalaska sunca, molitvom i solidarnošću sa svima onima kojima je potrebna pomoć. U ovim odabranim danima molimo za mir u svijetu kao najveću svetost. Pozivajmo na mir i osudimo sve one koji u ime vjere pozivaju na ubilanje nevinih ljudi, žena, djece, kao i one koji razaraju i pustoše gradove, sela i uništavaju sve do čega dođu, poručuje muftija Aziz ef. Hasanović, predsjednik Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj.

Ovim se željama i čestitkama pridružuje i Medžlis islamske zajednice Rijeka, svim vjernicima islamske vjeroispovijesti i svim svojim članovima u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji. Poslušajte ramazansku poruku muftije Hasanovića:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.