Hrvatski radio

Radio Rijeka

Počinje peto godišnje doba

06.01.2014.

13:52

Autor: Jelena Butković / Virna Baraba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Točno u ponoć zazvonila su pusna zvona u Žejanama gdje će u 16 sati biti podignut Pust nakon kojeg slijedi druženje.

Pusna zvona će zvoniti i u Munama, danas u ponoć, i podići Pust, zazvonit će po Velim i Malim Munama. A nakon toga zatulit će Antonjski rog i početi peto godišnje doba.

Riječki karneval počinje 17. siječnja

Riječki karneval, u kojemu svake godine sudjeluje nekoliko tisuća maškara, ove će godine trajati nešto dulje nego lani, od 17. siječnja do 5. ožujka, a velika završnica - Međunarodna karnevalska povorka najavljena je za 2. ožujka.

Dječja karnevalska povorka u kojoj sudjeluje nekoliko tisuća maskiranih mališana i njihovi odgajatelji održat će se 22. veljače.

Po podacima riječke Turističke zajednice, za sudjelovanje u karnevalskim povorkama mogu se ispuniti on line prijavnice - za Dječju karnevalsku povorku od 7. do 24. siječnja, a za Međunarodnu karnevalsku povorku od 7. do 31. siječnja na internetskim stranicama Riječkog karnevala.

Novu kraljicu Riječkog karnevala izabrat će 24. siječnja u Dvorani mladosti, a iste večeri riječki gradonačelnik Vojko Obersnel simbolično će predati ključeve grada i vlast meštru Toniju.

Po običajima, u Hrvatskome primorju i istočnom dijelu riječkog područja maškare zavladaju već prve subote nakon Sveta tri kralja, a u zapadnome dijelu počinju 17. siječnja, na Antonju.

Poslušajte što je rekla direktorica turističkog ureda Turističke zajednice Matulja, Marijana Kalčić – Grlaš rekla Jeleni Butković:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.