Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pola milijuna županijskih kuna za turizam Gorskog kotara

16.06.2014.

13:29

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iz proračuna Primorsko-goranske županije bit će kupljena dva vozila vrijedna 760 tisuća kuna, a oba će unaprijediti zdravstveni standard na području Gorskog kotara. Bit će dosta ulaganja u više škola, a za različite turističke projekte Gorskog kotara iz proračuna će biti izdvojeno više od pola milijuna kuna.

Jedno je vozilo namijenjeno prijevozu dijaliziranih pacijenata, a drugo Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, rekla je na današnjoj konferenciji za novinare zamjenica župana Marina Medarić. Riječ je o vozilima s pogonom na sva četiri kotača, pa im ni surovi zimski uvjeti ne bi trebali smetati.

Vrijedna pažnje je i informacija da su sve osnovne i srednje škole, ali i učenički domovi u ovoj školskoj godini poslovali pozitivno, a ustanove za obrazovanje odraslih ostvarile su i dobitak. U dvije zgrade srednjih škola u Rijeci tijekom ljeta biti izvedeni radovi na uređenju unutrašnjosti: u Prometnoj te Školi za industrijska i obrtnička zanimanja. Ova druga združit će se s Brodograđevnom, a u dosadašnji prostor Brodograđevne će useliti medicinari. Otvorit će se i dva nova glazbena odjela u školama na Cresu i Lošinju. Pronađena su sredstva za gradnju dvorane u Baški, a dobra je i vijest za osnovce u Ravnoj Gori da bi njihova školska sportska dvorana trebala biti otvorena 1. rujna.

Pročelnik turizma, poduzetništva i ruralnog razvoja Gerhard Lempl istaknuo je da je 550 tisuća kuna izdvojeno za selektivne oblike i kapitalne razvojne projekte turizma na području Gorskog kotara. Znači, ukupno će biti uloženo ukupno više od milijun i sto tisuća za dodatne ili unapređenje postojećih goranskih turističkih sadržaja. Javlja Josip Krmpotić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.