Hrvatski radio

Radio Rijeka

Policijska ljetna pojačanja

02.07.2014.

13:42

Autor: Josip Krmpotić / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U okviru projekta Ministarstva unutarnjih poslova ''Sigurna turistička sezona'' tijekom srpnja i kolovoza na području Policijske uprave primorsko-goranske boravit će policijski službenici iz Republike Slovačke i Republike Srbije. Kao i ranijih godina, olakšat će komunikaciju sa stranim turistima.

Pojačali smo se međunarodnim snagama da bi ljeto i sezona bili što ugodniji. Priča što se danas nastavila traje još od 2007. godine, kada su u lijepu našu Županiju došli policajci iz Austrije. Ovogodišnji su iz Slovačke i Srbije. Slovaci su već drugu godinu ovdje, a nije ni čudno znamo li da je lani na našem moru bilo 270 tisuća njihovih sunarodnjaka. Kristina Holecova i Igor Dedik bit će do kraja kolovoza u Crikvenici.

Iz Srbije, prvi put, u pravcu Opatije, na ljetni angažman putuje Danijela Stojanova. Stiglo je u Rijeku i domaće pojačanje, od Slavonije preko Zagorja do Zagreba, 53 policajca ukupno više da bismo u turizmu uživali, a na cestama imali što manje problema.

Druga smjena iz Srbije i Slovačke stiže u kolovozu, a sredinom srpnja na Krk će stići i pomoć iz Slovenije. Poslušajte što je na druženju s policajcima-gostima zabilježio Josip Krmpotić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.