Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ponavlja se natječaj za koncesionara na Zagrebačkoj obali

19.12.2014.

16:53

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

I produženi rok za podnošenje prijava za koncesiju na budućem kontejnerskom terminalu što se gradi na Zagrebačkoj obali istekao je danas, no na natječaj se nitko nije javio.

Interes je bio dosta velik, no u vrijeme kada smo raspisivali natječaj još nije bila započela gradnja. S druge strane, svi koji su pokazali interes, tražili su i garanciju da ćemo izgraditi cestu D 403 i dvokolosječnu prugu, rekao je predsjednik upravnog vijeća Lučke uprave Rijeka Pavao Komadina.

Slijedi raspisivanje novoga natječaja za koncesiju na budućem kontejnerskom terminalu na Zagrebačkoj obali u riječkoj luci. Kako je gradnja u međuvremenu započela, očekuje se da će se na ponovljeni natječaj ipak javiti zainteresirani za koncesiju.

Tako ovim projektom riječka luka može dobiti novih 400 plus 280 metara obale, što jamči i povećanje prometa za 600 tisuća TEU jedinica, objašnjava Komadina. Poslušajte njegovu izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.