Hrvatski radio

Radio Rijeka

Posljedice rusko-ukrajinske krize na Jadran galenski laboratorij

24.02.2022.

14:18

Autor: Josip Krmpotić, Hina

Foto: JGL

Foto: JGL

Foto: - / -

Izuzetnu zabrinutost za sudbinu 50-ak zaposlenih u Ukrajini izrazli su i iz Jadran Galenskog Laboratorija, riječke tvrtke kojoj je ukrajinsko tržište jedno od najvažnijih između 60-ak na koliko posluju.

Prošle godine su u Ukrajini prodali robe u vrijednosti 13 milijuna eura. Uz ukrajinsko, dobar poslovni partner JGL-a je i rusko tržište pa trenutna ratna situacija nikako ne ide u prilog dobrim poslovnim rezultatima riječke farmaceutske tvrtke. 


Glavni izvršni direktor JGL-a Mislav Vučić izjavio je u četvrtak za Hinu da je tvrtka dobro pripremljena za suočavanje sa situacijom u Ukrajini te da će poslovno upravljati krizom u najboljem interesu zaposlenika i kompanije. "JGL je već doživio sličnu situaciju 2014. i 2015. na tom tržištu, no, danas smo puno pripremljeniji i poslovno otporniji nego što smo tada bili. Stoga ćemo poslovno upravljati ovom krizom u najboljem interesu zaposlenika i kompanije," kazao je.


"S obzirom na najnoviju situaciju u Ukrajini i eskalaciju sukoba, kao i uvijek do sada na prvom mjestu nam je zdravlje i sigurnost naših zaposlenika u toj zemlji te nastojimo učiniti sve što možemo da ih zaštitimo", rekao je Vučić.


JGL, kako se doznaje, u Ukrajini ima 63 zaposlenih, a među njima nema hrvatskih državljana. Naveo je da su svi zaposlenici JGL-a u Ukrajini za sada zbrinuti i dobro su te da je razumljivo da je kod mnogih prisutan strah, kao odgovor na inicijalni šok. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.