Hrvatski radio

Radio Rijeka

Poznata Riječanka Uršula Tolj današnja gošća emisije Na obedu!

15.08.2021.

12:57

Autor: Anja Matić

Foto: K. Peršun za HRT

Foto: K. Peršun za HRT

Foto: - / -

"Svi je znaju, djevojka iz našeg kraja", rekao je Mario Lipovšek i tako najavio svoju današnju gošću Na obedu, poznatu voditeljicu Uršulu Tolj. Uršula je Rijeku vremenom zamijenila Zagrebom od kud nam se telefonski javila te eter Radio Rijeke ispunila smijehom i dobrom energijom. Poslušajte:

Uršula je najpoznatija javnosti kao televizijska voditeljica, ali ona je ujedno i urednica te novinarka HRT-a. Za vrijeme svoje karijere ispred ekrana, počela je i pisati tako da je danas poznata i po svojim knjigama za trudnice i majke te dječjim knjigama.  

Osnovnu i srednju školu završila je kao odličan učenik, a nakon toga upisala je Filozofski fakultet u Rijeci na kojem je diplomirala hrvatski jezik i književnost. Tijekom studija javila se na audiciju Radio Rijeke, i od tada je krenula njena uspješna novinarska karijera.

Pričala nam je Uršula veselo o svojem djetinjstvu i mladosti u Rijeci, minici koja je nedavno podigla puno prašine te zašto je uopće uplovila u medijske vode, ali i procesu pisanja. Poslušajte razgovor:

Uršula Tolj veselo o svojoj karijeri i životnome putu, pripremio Mario Lipovšek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.