Hrvatski radio

Radio Rijeka

Predstavnici riječke luke u Kini i Južnoj Koreji

27.08.2014.

16:31

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatsko političko i gospodarsko izaslanstvo otputovalo je danas u sedmodnevni posjet Kini i Južnoj Koreji – a s njima su i predstavnici Lučke uprave Rijeka i Luke Rijeka.

Izaslanstvo predvodi predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko koji će se sastati s premijerima i čelnicima parlamenata Kine i Južne Koreje, a hrvatski će gospodarstvenici imati priliku ostvariti kontakte i pokrenuti poslove s kineskim i južnokorejskim kolegama.

U hrvatskom su izaslanstvu predstavnici tvrtki Končar ElektroindustrijaPodravkaVindija Zagreb Montaža, a s njima su i predsjednik Uprave Luke Rijeka Vedran Devčić te rukovoditelj Sektora za EU projekte i međunarodnu suradnju Lučke uprave Rijeka Vojko Kocijan.

Za njih je  odlazak u Kinu i Južnu Koreju prilika za razgovor s potencijalnim koncesionarima na kontejnerskom terminalu na Zagrebačkoj obali te brodarima, logističarima i predstavnicima luka tih dalekoistočnih zemalja. Javlja Branka Malnar:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.