Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prve riječke mažoretkinje: 10 europskih odličja, 20 godina rada

14.09.2014.

21:58

Autor: Virna Baraba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Netom nakon povratka s gostovanja u Mađarskoj, Prve riječke mažoretkinje otputovale su u Rumunjsku na Europsko prvenstvo gdje su ostvarile još jedan veliki uspjeh osvojivši srebrnu i brončanu medalju u kategoriji seniorskih neformacija te su ujedno i jedini hrvatski tim koji je osvojio odličje u navedenoj kategoriji.

Srebro je pripalo Petri Linić i Lauri Božović u kategoriji par, dok je Ivana Rakić osvojila broncu, drugu po redu europsku medalju.

Ovogodišnja će se odličja ponosno ubrojiti u kolekciju od čak 5 europskih, odnosno sveukupno 10 odličja osvojenih i zasluženih na domaćim i europskim natjecanjima u samo posljednje 3 godine. Osim toga, u Rumunjskoj su prvi put sudjelovale i predstavnice juniorskog sastava Prvih riječkih mažoretkinja, Marija Božić i Nika Lerga, izborivši izvrsno 7. mjesto u svojoj kategoriji i konkurenciji čak 20 europskih timova.

Posljednjih nekoliko godina, Prve riječke mažoretkinje osvajaju ne samo domaću već i europsku scenu. To ne potvrđuju samo odličja, koja su naravno najjasniji pokazatelj kvalitete, već su to i pozivi na gostovanja diljem Europe.To je ono što uistinu mnogo znači svima nama koji smo dio ove lijepe priče od samog početka, i to je ono što prenosimo svakoj novoj generaciji, rekao je voditelj Prvih riječkih mažoretkinja, Mike Raukar.

Prve riječke mažoretkinje će proslaviti svoju 20. godišnjicu rada u lipnju slijedeće godine čime pripadaju klubu najstarijih mažoret timova u Republici Hrvatskoj.

Trenutno su u tijeku pripreme ne samo za proslavu 20. rođendana već i za upise novih generacija. Naime, Prve riječke mažoretkinje upisuju djevojčice u starosti od 5 do 15 godina u tri dobne skupine na čak tri lokacije u gradu Rijeci – Srdočima, Drenovi i Gornjoj Vežici.

Sa srebrnom Laurom Božović, neposredno nakon ulaska u Hrvatsku, razgovarao je Borna Šmer:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.