Hrvatski radio

Radio Rijeka

11:42 / 05.09.2014.

Autor: Lea Domijan Fišter

Radovi na Fiumari: preusmjerava se promet središtem grada

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Započela je obnova završnog asfaltnog sloja na raskrižju Ulice žrtava fašizma i Fiumare te od Fiumare do Jelačićeva trga u Rijeci. Predviđeno je da radovi traju petnaestak dana ili, bude li loše vrijeme, i duže.

Očekivane prometne gužve ostvarile su se odmah ujutro. I vozači i pješaci pomalo su zbunjeni privremenom regulacijom prometa. Vozačima se preporučuje da, ako je ikako moguće, izbjegavaju ovaj dio grada i koriste obilazne pravce. 

Radovi će se izvoditi radnim danom od 7 do 17 sati, subotom od 7 do 15 sati, a nedjeljom se ne radi. Sve informacije o odvijanju prometa za vrijeme izvođenja radova mogu se dobiti na info-telefon 051/352-500 od 7 do 15:30 sati).

Promet u smjeru od istoka prema zapadu grada preusmjeren je na sjeverni koridor, odnosno na ulice Ivana Grohovca - Školjić - Pomerio - Fiorella La Guardije, osim za autobuse javnoga prijevoza.

Ulicom Ivana Grohovca dvosmjerno se vozi od raskrižja Fiumare i Školjića te na prilaznoj cesti za garažu Autotroleja. Iz  Ulice Ivana Grohovca u smjeru od istoka prema zapadu grada zabranjeno je skretanje u južni dio Ulice žrtava fašizma, osim za korisnike garaže Stari grad, dostavu i stanare. 

Na križanju Ulice Ivana Grohovca i Ulice Školjić (iz smjera parkirališta) nema skretanja ulijevo. 

Dijelom Strossmayerove ulice uspostavljen je dvosmjerni promet od mosta preko Rječine na Titovom trgu do raskrižja Strossmayerove ulice i Ulice Milana Smokvine Tvrdoga. Ulicom Milana Smokvine Tvrdoga prometuje se jedino u smjeru sjever-jug, odnosno suprotno od uobičajenog smjera. 

U Ulici Rade Šupića promet će se odvijati  samo za potrebe hotela Kontinental. U ulicama Podhumskih žrtava i sjevernom dijelu Šetališta Andrije Kačića Miošića  vozilima je posve zabranjen promet. U Ulici Milana Smokvine Tvrdoga zbog radova se do daljnega ne smije parkirati.

Izmještena su i stajališta gradskih autobusa: umjesto na Fiumari, u smjeru zapada, autobusi stoje kod Kraša, preko puta Gradske knjižnice Rijeka, a u suprotnom smjeru, prema istoku, privremeno je stajalište u Ribarskoj ulici, također uz Mrtvi kanal.

Pogledajte galeriju fotografija snimljenih prvoga dana radova i privremene regulacije prometa te poslušajte prilog koji je pripremila Lea Domijan Fišter:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.