Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki hosteli su IN

10.08.2014.

10:43

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rijeka je ljetos u trendu. Urbani turisti prepoznali su grad na Kvarneru, pa Rijeka, unatoč kišnom srpnju, bilježi porast posjeta, najviše mladih gostiju koji biraju hostelski smještaj.

Nije čudo da su posjetom botelu oduševljena djeca (Foto: Goran Kovačić/PIXSELL)

Dvadeset posto više posjeta u prvih sedam mjeseci, sivi srpanj sa 6% plusa u dolascima i 2% više noćenja, za lučku Rijeku su izvrsni turistički rezultati. Čak četvrtina gostiju je u dobi od 19 do 30 godina i oni najradije biraju hostelski smještaj. Rijeka ima 13 hostela sa 465 ležajeva.

Hosteli su u uzlaznom trendu, a na cijeni su i posebnosti - u Rijeci je bajkerski hostel, vegeterijanski hostel, te jedinstven u Hrvatskoj - botel. Brod hotel Marina na vezu u riječkoj luci izuzetno popularan među gostima grada, ima 35 soba sa 108 ležajeva. Popunjeni su svakog vikenda, a i preko tjedna su zadovoljni posjetom u prvoj sezoni.

Mladi su otvoreni za upoznavanja i tradicije i novosti. Turistički trendovi su urbano, kraće i aktivno. Za pluseve, moramo shvatiti da ležarina nije u modi. Što kažu riječki turistički djelatnici, a što backpackeri iz Belgije 'uhvaćeni' na riječkoj rivi zabilježila je Neva Funčić:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.