Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka - grad koji trči

27.04.2014.

12:07

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Moto ovogodišnje, osamnaeste riječke ulične utrke ''Homo si teć'' je ''Trči kadgod'', a nakon starta u 10 sati i 30 minuta preko Korza do Trga Bana Jelačića, zatim Scarpinom, Zajčevom, Adamičevom ulicom pa natrag do Korza rutom dugom dva kilometra trčalo je više od četiri i pol tisuća Riječana: sportaša, rekreativaca i sportskih entuzijasta.

Joel Maina Mwangi iz Kenije pobjednik je ovogodišnjeg Riječkog polumaratona. Njegov rezultat, 1:02:47, je sedam sekundi bolji od starog rekorda riječke staze. Među trkačicama najbrža je bila, također Kenijka, Gladys Jepkirui Biwott s vremenom 1:13:49.

Osim što je Homo si teć najmasovnija hrvatska ulična utrka, riječ je i o najdemokratičnijoj utrci jer nema natjecateljski karakter, nema propisane obavezne opreme niti posebnog načina prijavljivanja, već je isključivo koncipirana na zdravom duhu, optimizmu, dobronamjernosti i radosti kretanja. 

Tradicionalno, Homo si teć prati i Riječki polumaraton za koji se prijavilo 700 trkača, zatim ove godine najbrojniji Baby bonus, utrka za djecu predškolske dobi te Hendi Cup za osobe s invaliditetom i slabovidne osobe kojih je ove godine na riječkom Korzu bilo četristotinjak. Homo si teć pratila je Nina Deranja:    

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.