Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rukavina pred sudom: crikvenički gradonačelnik ne smatra se krivim

14.05.2014.

17:17

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina ne smatra se krivim za zloporabu gradonačelničke dužnosti i pogodovanje svojoj tvrtki u postupku javne nabave, za što mu je danas počelo suđenje prema Uskokovoj optužnici.

Uskok je protiv HDZ-ova gradonačelnika Damira Rukavine u prosincu 2012. podigao optužnicu kojom ga tereti za kazneno djelo zloporabe obavljanja dužnosti državne vlasti zbog pogodovanja u postupku javne nabave. Optužen je da je kao vlasnik i osnivač tvrtke Sando službeno prenio vlasništvo te tvrtke na tvrtku Marijana Liebhart zadržavajući upravljačka prava.

Navodno je tvrtki Sando pogodovao tako što joj je kao gradonačelnik na osnovi neposredne pogodbe 2009. dao poslove vezane uz javnu rasvjetu u Crikvenici, čime joj je omogućio da ostvari korist od 521.000 kuna. U optužnici se navodi da je pogodovao i u vezi s poslovima ukrasne rasvjete u Crikvenici, čime je tvrtka Sando navodno ostvarila korist od 201.000 kuna.

Rukavina je preuzeo dužnost gradonačelnika 13. lipnja 2009., a sporni poslovi sklopljeni su 14. srpnja i 15. listopada te godine. Crikvenički gradonačelnik ne smatra se krivim, a na prvome je ročištu ispitan svjedok Dario Štrljić, koji je protiv Rukavine podnio kaznenu prijavu. Suđenje na Županijskom sudu u Rijeci nastavit će se ispitivanjem drugih svjedoka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.