Hrvatski radio

Radio Rijeka

Šahistice iz cijelog svijeta na Cvijetu Mediterana

03.03.2014.

13:59

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na velikoj šahovskoj ploči na Korzu otvoren je 14. međunarodni ženski šahovski turnir Cvijet Mediterana. Zahvaljujući šahu i natjecanju koje traje do nedjelje, naš kraj i cijela Hrvatska promoviraju se u dvjestotinjak zemalja.

Točno u podne predstavljene su sudionice ovogodišnjeg Cvijeta Mediterana, koje će snage odmjeravati u Šahovskom domu u Rijeci. Prve poteze povukli su na velikoj šahovskoj ploči ispred zgrade Grada zamjenica primorsko-goranskoga župana Marina Medarić i gradonačelnik Vojko Obersnel.

Iz Šahovskog kluba Draga, pozivaju Riječane da dođu i uživaju u potezima velemajstorica, a praćenje turnira moguće je i na elektroničkim šahovskim pločama. Imamo četiri vrlo jake velemajstorice kojima će se suprostaviti sve redom mlade perspektivne igračice i zaista će biti zanimljivo vidjeti koliko će one uspjeti ugroziti te iskusne igračice. Zanimljivost je zagarantirana, kaže direktor turnira Ivan Mandekić.

Među pokroviteljima Cvijeta Mediterana je, uz Primorsko-goransku županiju, Grad Rijeku te Hrvatski šahovski savez i predsjednik RH Ivo Josipović jer će se zbivanja na riječkom turniru pratiti u dvjestotinjak zemalja članica Svjetske šahovske organizacije. S Ivanom Mandekićem i našom najtrofejnijom šahisticom Mirjanom Medić uz zvuke klape Opatija razgovarao je Josip Krmpotić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.