Hrvatski radio

Radio Rijeka

Silvije Tomašević: Svi smo manjina u globaliziranom svijetu

21.01.2014.

15:35

Autor: Olivera Vinković / T. Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

„Manjine – Minoranze“, dvojezični časopis inicijatora i urednika Slivija Tomaševića, dopisnika HRT-a iz Rima, bit će predstavljen večeras u 18 sati u Zajednici Talijana u Rijeci.

Časopis za ekonomiju i kuturu ima namjeru otvoriti nove prostore idejama i prijedlozima koji su često zanemareni i nisu previše zastupljeni u medijima, a donosi zanimljive razgovore i tekstove o gospodarskoj, kulturnoj i turističkoj suradnji dviju zemalja.

Tiska se u pet tisuća primjeraka, a u svome drugom broju donosi intervju s talijanskim premijerom Enricom Lettom, šefom Delegacije EU u Hrvatskoj Paulom Vandorenom, predsjednikom Uprave Jadrolinije Alenom Klanjcem, kao i zanimljive tekstove poput onoga grčkog novinara Dimitra Deliolanesa, dopisnika grčke javne televizije koju je vlada zatvorila u lipnju 2013.  

U globaliziranom svijetu svatko od nas može postati dio manjine, bilo po kriteriju rase, religije, jezika, kao i spola, životne dobi, profesije ili nečeg drugog, smatraju autori projekta čiji je prvi broj predstavljen u prosincu 2012. godine u Zagrebu i Rimu. 

Želite li proširiti horizonte i saznati više o suradnji i mogućim projektima Hrvatske i Italije, krenite večeras u Circolo. S inicijatorom i autorom časopisa Manjine - Minoranze Silvijem Tomaševićem razgovarala je Olivera Vinković:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.