Hrvatski radio

Radio Rijeka

Što treba znati o riječkoj rafineriji?

26.09.2014.

16:00

Autor: Alen Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog svakodnevnih tužnih priča o njenom mogućem zatvaranju, riječka rafinerija nafte zaslužuje da se još jednom kaže nekoliko riječi o njezinoj bogatoj povijesti.

  • 1908. godine bila je to najveća rafinerija u Europi.
  • Rafinerija nafte u Rijeci bila je prva u Europi koja je naftu prerađivala na industrijski način.
  • U riječkoj rafineriji nafte nastala je naftna industrija tri današnje članice Europske unije: Hrvatske, Mađarske i Italije.
  • Kada se Rijeka nalazila pod talijanskom vlašću, riječka rafinerija je bila prvi industrijski objekt "Agipa", talijanske nacionalne naftne industrije.
  • Prije toga, krajem 19. stoljeća, Mađari imaju deset rafinerija uključujući riječku, ali čak 70 posto mađarske nafte proizvodi se u Rijeci. Ostale mađarske rafinerije su mali manufakturni pogoni.
  • U Petrolejsku luku u Rijeci naftu je od 1892. godine dovozila "riječka čelična dama" - "Etelka", jedini tanker Austro-Ugarske monarhije. O njezinoj važnosti u svjetskoj povijesti prijevoza crnog zlata svjedoči i podatak koji je pronašao jedan od istraživača riječke povijesti Velid Đekić: prvi čelični tanker izgrađen na pacifičkoj obali SAD-a "George Loomis" porinut je tri godine kasnije -1895. Kompanija Texaco svoj će prvi tanker "Floridu" dobiti tek 1903. godine. "Etelka" je 1943. potopljena riječkim izumom - torpedom.
  • 1882. godine, kada je utemeljena rafinerija nafte na riječkoj Mlaki, posao je u njezinim pogonima dobilo 300 ljudi. I danas kada Rijeka ima oko 130 tisuća stanovnika, 300 novih radnih mjesta bi bilo puno.

U emisiji "Tri zmaja" pitali smo vas koliko je Rijeka stanovnika imala te 1882. godine. Točan je odgovor - između 17 i 18 tisuća.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.