Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tjedan intelektualnog vlasništva u STePu

23.04.2014.

08:22

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci organizira niz besplatnih predavanja ususret 26. travnju, Svjetskom danu intelektualnog vlasništva. Teme su u rasponu od autorskih prava do izazova suvremenog poslovanja.

Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, Step Ri u suradnji s Uredom za transfer tehnologije Sveučilišta u Rijeci organizirao je predavanja o autorskom pravu u e.poslovanju, intelektualnom vlasništvu i autorskom pravu u poslovanju, internacionalizaciji poslovanja kroz Europsku poduzetničku mrežu te intelektualnom vlasništvu i izazovima suvremenog poslovanja. Predavanja će se odvijati od 23. do 25. travnja u prostorima Stepa, u kampusu na Trsatu, a program je dostupan ovdje

Svi koji imaju razrađenu ideju kako rješiti određeni tehnički problem ili imaju prijavljeni patent ili drugi oblik intelektualnog vlasništva mogu se prijaviti za besplatno individualno savjetovanje tijekom ovoga tjedna. Termini se dogovaraju telefonski na broju: 265 963 ili mailom na ntamarut@uniri.hr

Intelektualno vlasništvo nalazi se svuda oko nas: u proizvodima, ambalažama, na internetu i u prostoru koji nas okružuje. Njegovom zaštitom se poduzećima i pojedincima otvara mogućnost stvaranja dodatnih prihoda. Svjetska organizacija za intelektualno vlaništvo - World Intellectual Property Organization WIPO 2000. godine utemeljila je Dan intelekturalnog vlasništva jer: patenti, copyright, zaštini znakovi i dizajn utječu na svakodnevni život; jer kreativnost treba slaviti i jer se treba sjećati svega čime su izumitelji i dizajneri doprinijeli razvoju društva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.