Hrvatski radio

Radio Rijeka

Uspješan Invest forum: PGŽ zanima ulagače iz cijele Italije

10.11.2014.

14:27

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Velik broj zainteresiranih investitora, Italija kao zemlja partner te novi katalozi poduzetničkih zona dobar su rezultat prošlotjednog Invest foruma u Opatiji, ocijenio je danas zamjenik primorsko-goranskog župana Marko Boras Mandić.

Hrvoje Maračić, koji je prošli tjedan iz Hrvatskih laburista prešao u HNS, ostat će u Županijskoj skupštini kao član HNS-a, rekao je zamjenik primorsko-goranskog župana Marko Boras Mandić. Ovim je prelaskom vladajuća SDP-ova koalicija stekla prednost od tri, umjesto dosadašnjeg jednog glasa u Skupštini. Maračić će mandat zadržati i neće ga vratiti Laburistima, kao što ni osnivač te stranke Dragutin Lesar nije vratio saborski mandat HNS-u iz kojeg je izašao. "Spekulacije o nekoj trgovini u ovom slučaju ne stoje", poručuje Boras Mandić.

Dogovoreni su brojni radni sastanci, a najvažnije je u idućih godinu dana pratiti moguće ulagače, istaknuo je županijski pročelnik za razvoj Ljudevit Krpan. Najveći je interes ulagača za energetiku i turizam, a novost u odnosu na prošlogodišnji Invest forum u Opatiji jest novi katalog poslovnih zona u Primorsko-goranskoj županiji, u kojem se mogu pronaći svi tehnički podaci te kontakti.

Pokrenuta su ulaganja na Kostabeli, u Bakarcu i Kraljevici, spremna je dokumentacija za dom u Voloskom. "Posebno nas veseli da investitori, koji su došli prvenstveno iz Italije, nisu samo iz bližih regija,nego doslovno iz cijele Italije", rekao je zamjenik župana Marko Boras Mandić. Slijede radni sastanci, a ulagačima nudimo ruku suradnje od početka do kraja, kaže Boras Mandić.

Već sutra Primorsko-goranska županija u suradnji s Gradom Rijekom i Gradom Opatijom gostuje u Zagrebu na međunarodnom poslovnom sajmu investicijskih projekata REXPO Adriatic. Vrata su ulagačima otvorena, a sljedeći korak bit će nastupi na međunarodnim investicijskim forumima, najavljuju iz PGŽ. Javlja Neva Funčić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.