Hrvatski radio

Radio Rijeka

Više švedskih 'zdravstvenih turista' na Kvarneru

21.03.2014.

13:49

Autor: Jelena Butković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Čak 13 posto više turista iz Švedske posjetilo je prošle godine Hrvatsku, a ta bi suradnja mogla biti još bolja posebno na planu zdravstvenog turizma. Rečeno je to prigodom posjeta švedskog veleposlanika Larsa Schmidta Thalassotherapiji u Opatiji.

Turistička zajednica Kvarnera će 8. svibnja na konferenciji u Stockholmu predstaviti ponudu i mogućnosti Opatije u zdravstvenom i sportskom turizmu. Švedska vlada provodi plan mobilizacije pacijenata što znači i uvođenje više letova s otoka Krka ne samo za glavni grad nego i za druge destinacije u Švedskoj.

Hvaleći ljepotu Opatije, švedski veleposlanik Lars Schmidt je podsjetio da je švedski kralj prije 110 godina otkrio Opatiju i često u njoj boravio. On sam prvi put ju je posjetio 1982. godine i ne prestaje se diviti svim ljepotama koje ovdje vidi. Istaknuo je da su se stvari uvelike promijenile te da se kraj impresivno razvija. Poslušajte izjavu švedskog veleposlanika: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.