Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vrag ne spava, vatrogasci i GSS ne miruju

15.08.2014.

10:12

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Unatoč poprilično kišnom srpnju, na širem riječkom području za interventne službe poput vatrogasaca i gorskih spašavatelja, predaha i opuštanja nije bilo.

GSS-ova akcija spašavanja strankinje kod Baške početkom srpnja (Foto: HGSS)

Kolovoz je donio nešto povoljnije vremenske prilike, što bi moglo značiti i pojačanu aktivnost, kako vatrogasaca, tako i članova Hrvatske gorske službe spašavanja. Na riječkom području GSS-ovci nisu imali značajnijih intervencija, ali nisu ni mirovali.

Sudjelovali su u svim većim akcijama spašavanja u Hrvatskoj, tako da su bili i na Biokovu, a odrađivali su i sedmodnevna dežurstva spasilaca u helikopterima.

Bilo je u proteklom razdoblju puno kiše, ali bilo je i 28 požara otvorenoga prostora. Riječki vatrogasci sve su ih ugasili na samom početku, niti u jednom slučaju nije izgorjelo više od dvjestotinjak četvornih metara trave, šikare ili šume.

Ova je godina za vatrogasce daleko od teške 2012., no vrag nikada ne spava, kažu vatrogasci i podsjećaju da je loženje vatre na otvorenom zabranjeno sve do 31. listopada. Javlja Josip Krmpotić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.