Hrvatski radio

Radio Rijeka

Antonio Krištofić: Predivnih devet dana u MIK-ovskoj karavani

28.06.2014.

12:26

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prva nagrada stručnoga žirija, najbolja interpretacija, najbolji tekst, treće mjesto prema glasovima publike - sve to odnosi se na pjesmu "Va mojen kraje već jesen diši" i Antonija Krištofića koji je s nepunih 17 godina prvi put samostalno nastupio na MIK-u.

Na kaf'e je u naš studio stigao mladi Antonio Krištofić, već nekoliko godina poznat ljubiteljima čakavske pjesme, ali od ovoga ljeta sigurno i puno šire. Na slavljeničkom izdanju Melodija Istre i Kvarnera ostvario je izvrstan rezultat, nagrađen je među ostalim i Zlatnim mikrofonom Radio Rijeke za najbolju vokalnu izvedbu.

Uz zaslađeni cappuccino, u ležernom razgovoru, Antonio, koji će ovog ljeta napuniti tek 17., otkrio nam je da na festivalima nastupa već sedam godina i u tome uživa. Nastup na MIK-u shvatio je vrlo ozbiljno, štedio je glas za svaku festivalsku večer, a to mu se na kraju višestruko isplatilo. 

Živi u Matuljima, završio je drugi razred Hotelijersko-turističke škole u Opatiji, a pjevati je učio od Vivien Gallette i Voljena Grbca koji su, kaže, ponosni na njegov uspjeh kao da su oni pobijedili. Ovaj MIK Antonio će pamtiti po druženju s mladim pjevačima kojih je na ovogodišnjem putujućem festivalu bilo puno.

Nakon napornog razdoblja sada slijedi odmor: uživanje u ljetu i druženju s prijateljima. Do sljedećega MIK-a Antonio Krištofić sigurno neće mirovati, ali već ima spremnu pjesmu. Tekst je napisao Alfred Šaina, čije je djelo i najbolji tekst - Va mojen kraje već jesen diši, a glazbu potpisuje Aleksandar Valenčić.

S mladim MIK-ovcem Antonijem Krištofićem razgovarala je Neva Funčić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.