Hrvatski radio

Radio Rijeka

''Husar'' - rock sjećanje koje traje

04.12.2014.

17:11

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječka udruga ''LP Rock'', koja okuplja glazbenike i ljubitelje riječke rock scene šezdesetih, obilježava prvu godišnjicu postavljanja spomen ploče u prostoru nekadašnjeg rock-disco kluba ''Husar''. Večerašnji program u ''Husaru'' počinje u 18:30, što će ujedno biti i podsjetnik na knjigu ''Red River Rock'' u kojoj je autor Velid Đekić studiozno prikazao začetke riječke rock scene šezdesetih.

Prvi klub te vrste u istočnoj Europi djelovao je na adresi Dežmanova 3, u Rijeci, od 1957. do 1964.godine. Tim je povodom 5. prosinca prošle godine održano prvo druženje članova udruge ''LP Rock'' koja je u nepunih godinu dana uspjela okupiti 180 članova i čak jedanaest bendova koji svakog prvog četvrtka u mjesecu organiziraju druženje i svirke na brodu ''Marina'' u riječkoj luci.

U nekadašnjem ''Husaru'' će večeras, uz nastup ''Sixty's River Benda'', biti predstavljeni i osnivači kluba te ondašnji DJ-evi, nakon čega se druženje nastavlja na brodu ''Marina'' uz svirku čak osam sastava: Midnight, Rocking Boys, Grejsi II i III, Emeriti, Grejsi I 1968., Paprika, Sead + Damir gitare i TNT.

Odaziv publike na svirke i druženja udruge ''LP Rock'' je iznad svih očekivanja, pa se često događa da moramo ograničiti broj posjetitelja, rekao je u razgovoru s Ivicom Vrkićem predsjednik Udruge Saša Sablić kojeg će se naši stariji sugrađani sjetiti i kao nekadašnjeg vokala riječke grupe ''Uragani'' te zagrebačkog sastava 4M. Poslušajte razgovor:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.