Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pola stoljeća Melodija Istre i Kvarnera

20.02.2014.

15:31

Autor: Gloria Fabijanić Jelović / T. Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ove godine popularni festival Melodije Istre i Kvarnera slavi 50. obljetnicu. Ovogodišnji MIK započinje 17. lipnja u Malom Lošnju, a njegove sljedeće postaje bit će Malinska, Pula, Opatija, Novalja, Umag, Kastav i Rijeka.

Posljednje  dvije večeri su u Rijeci. Najprije svečani koncert 26. lipnja koji će biti retrospektiva pola stoljeća MIK-a, a finalna večer održat će se 27. lipnja uz izravni prijenos na Drugom programu Hrvatske televizije i Hrvatskoga radija.

Komisija je izabrala 28 pjesama u širi izbor, od čega će se odabrati konačnih dvadeset skladbi. Organizatori pripremaju i monografiju festivala u elektronskom izdanju, a osim na internetskim stranicama, u planu je i DVD offline izdanje.

U e-monografiji bit će moguće pregledati cjelokupnu povijest MIK-a sa svim podacima, pjesmama, autorima, izvođačima, pričama, pikanterijama. Sve pjesme moći će se i preslušati klikom na naslove pjesama iz popisa svih 50 godina.

Evo što o ovogodišnjem MIK-u govori njegov direktor Andrej Baša:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.