Hrvatski radio

Radio Rijeka

Izložba na riječkom Korzu: vremeplov 20 znanstvenih i umjetničkih karijera

12.04.2023.

14:24

Autor: Ivan Ribarić, Tatjana Sandalj

Kako su rasle njihove karijere?

Kako su rasle njihove karijere?

Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka

20 znanstvenika i znanstvenica te umjetnika i umjetnica koji su na početku svoje znanstvene odnosno umjetničke karijere bili među prvim dobitnicima Nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci predstavljeni su izložbom koja je postavljena na izložbenim panoima na riječkom Korzu.

Riječ je o uspješnim članovima akademske zajednice, a posebno veseli što je većina i dalje dio zajednice Sveučilišta u Rijeci. 


Izložba je personalizirana, a laureati su i sami sudjelovali u osmišljavanju postamenata. Osim nabrojanih uspjeha, na plakatima se nalaze i citati znanstvenika koji su, svi redom, istaknuli značaj zakladine nagrade u počecima njihovih karijera.


Izložbom su prestavljeni: Marina Šantić, Marina Bubonja Šonje, Ita Hadžisejdić, Marina Babić Čač, Vlatka Sotošek, Dijana Detel i Vanda Juranić Lisnić s Medicinskog fakulteta u Rijeci; Aljoša Brajdić i Melinda Kostelac s Akademije primijenjenih umjetnosti; Ivana Kunda, Emilia Mišćenić i Adrijana Martinović s Pravnog fakulteta; Jonatan Lerga, Vedran Kirinčić i Ervin Kamenar s Tehničkog fakulteta; Saša Žiković, Saša Drezgić i Jasmina Dlačić s Ekonomskog fakulteta; Vedrana Mikulić Crnković s Fakulteta za matematiku i Ivan Marović s Građevinskog fakulteta.  


Ovo je početak obilježavanja dvadesetog rođendana Zaklade riječkog Sveučilišta, a u planu je do kraja godine održati 20 izložbi. Prva će na riječkom Korzu ostati otvorena do 24. travnja.


Poslušajte razgovor s ravnateljicom Zaklade Sveučilišta u Rijeci Bojanom Ćulum Ilić:

Bojana Ćulum Ilić o predstavljenim znanstvenicima

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.