Hrvatski radio

Radio Rijeka

Iz primorske kuharice: Kolač za doručak

08.08.2025.

09:58

Autor: Jasminka Sušanj

ilustracija kolaca

ilustracija kolaca

Foto: - / pixabay

Naša Jasminka Sušanj opet je bila kreativna. Ovaj put smislila je i podijelila s nama kolač kojeg možete pojesti za doručak.

Sastojci:


160g borovnica, 1 žl. zobenog brašna, 260g zobenih pahuljica, 4 dl. mlijeka, 4 jaja, 200g grčkog jogurta, 60g meda, 100g maslinovog ulja, 1 vanilin šećer, 1/2 praška za pecivo, 400g jabuka narezanih na komadiće,


Postupak:


Manji kalup za pečenje obucite u masni papir a pećnicu zagrijte na 180°C.


Borovnice pomješajte sa žlicom zobenog brašna i odložite sa strane.


U veću zdjelu stavite zobene pahuljice i mlijeko i pomješajte, pa pustite da odstoje oko 15min. Sad u njih dodajte jaja, grčki jogurt, med, maslinovo ulje, vanilin šećer i prašak za pecivo. 


Dobro sjedinite. Na kraju još umješajte i borovnice i komadiće jabuka. Sve izlijte u pripremljeni kalup i poravnajte. Pecite na 180°C oko 45 minuta.


Pečen kolač najprije dobro uhladite u kalupu pa mu tek tada uklonite masni papir i poslužite. Dobar tek!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.