Hrvatski radio

Radio Rijeka

Jasna Vuković Žunić: "Tek iduće akademske godine očekujemo vidljivost primjene rezultata KA1 projekta."

28.01.2023.

13:15

Autor: Dražen Zima

Stube Malika Tintilinica koje vode od Osnovne skole Pecine do Ulice Janka Polica Kamova

Stube Malika Tintilinica koje vode od Osnovne skole Pecine do Ulice Janka Polica Kamova

Foto: Goran Kovačić / Radio Rijeka

Gošća današnje emisije Kaf'e bila je ravnateljica Osnovne škole Pećine, Jasna Vuković Žunić. S našim je Draženom razgovarala o ovogodišnjem projektu KA1 projekt u okviru programa Erasmus+.


KA1 je prvi Erasmus+ projekt koji je Osnovna škola Pećine u mogućnosti ostvariti sredstvima Europske unije. Projekt je namijenjen ostvarenju specifičnih ciljeva među kojima se ističe međukulturna osviještenost učenika i učitelja, promicanje tolerancije i dijaloga, ali i postepeno uvođenje inovativnih oblika poučavanja i internacionalizacija škole za 21. stoljeće.


Projekt se pokazao kao prilika za učenje na primjerima dobre prakse, a počeo je i završit će u svibnju. Projekt je, ističe Jasna Vuković Žunić, otvorio mogućnosti za mobilnost učitelja, profesora ali i djece pa je tako kolega na Cipru imao priliku dobiti uvid u primjenu dramskih metoda pri u čenju i poučavanju, dok je kolegica u Italiji izučavala primjenu gameinga u poučavanju ali i potencijalne opasnosti koje se kriju u pozadini izlaganja različitim mrežama. Neki od kolega upravo u sklopu projekta odlaze na Kretu i Tenerife kao što i u Rijeku stižu učenici iz Graza koji su Rijeku već jednom i posjetili te njome ostali zadivljeni.


Osnovna škola Pećine u pravom smislu riječi njeguje multikuturalnost na način da ju zasita i živi, a što je ova zanimljiva gošća još ispričala našem Draženu Zimi poslušajte u nastavku:

Jasna Vuković Žunić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.