Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mlado leto na Vojaku: početak planinarske sezone na Učki

01.01.2022.

13:24

Autor: Tatjana Sandalj

Novogodišnja zdravica na vrhu Učke

Novogodišnja zdravica na vrhu Učke

Foto: Igor Eterović / PD Opatija

Stotinjak ljudi uspelo se prvog dana nove godine na Učku u tradicionalnom pohodu "Mlado leto na Vojaku" koje organiziraju Planinarsko društvo Opatija, Planinarsko društvo Lisina iz Matulja i Hrvatsko planinarsko društvo Knezgrad iz Lovrana. 

Mlado leto na Vojaku je sad već tradicionalna manifestacija otvaranja nove planinarske godine u organizaciji triju liburnijskih društava vezanih za Učku. Obzirom na prekrasno vrijeme pridružili su im se prijatelji iz šire regije, a kao i svake godine stigli su i planinari iz Istre. 


Krenuli su s Poklona u 9:30 sati, a u podne je održana zdravica na vrhu Učke. 


Preporuka za iduće godine: riječ je o tradicionalnom događanju, kondicijski srednje zahtjevnom usponu i turi koja znači oko četiri sata hoda. 


Igor Eterović iz PD Opatija poslao nam je fotografije i javio se u program Radio Rijeke, poslušajte i pogledajte:

Dan za van: Igor Eterović javio se s Učke

Galerija
Tradicionalni planinarski pohod: Mlado leto na Vojaku, Foto: Igor Eterović/PD Opatija
Jutarnje okupljanje i polazak s Poklona, Foto: Igor Eterović/PD OpatijaOvogodišnji uspon po prekrasnom danu, bez snijega i blata, Foto: Igor Eterović/PD OpatijaUspon prijateljski za sve generacije, Foto: Igor Eterović/PD Opatija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.