Hrvatski radio

Radio Rijeka

13:40 / 23.06.2022.

Autor: Nenad Lučić

Najuspješnija studentica riječkog sveučilišta: kao budući pedagog rado ću surađivati s Delnicama - jer to je moj grad!

Lucija Tomac

Lucija Tomac

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Delnice su iznimno ponosne na svoju sugrađanku Luciju Tomac koja je ove godine proglašena najuspješnijom studenticom Sveučilišta u Rijeci te dobitnicom Rektorove nagrade. O tome svjedoči i današnje, za nju organizirano svečano primanje kod delničke gradonačelnice Katarine Mihelčić. 

Uspješna studentica pedagogije Lucija Tomac ističe kako su joj pozitivna iskustva iz zavičajnih Delnica, bila od velike pomoći pri angažmanu u nizu vanfakultetskih aktivnosti, što je, uz uspjehe na fakultetu, rezultiralo vrijednim priznanjem. 

Teško je u ovom trenutku odgovoriti na pitanje želim li ostati živjeti u Delnicama, ili otići, jer to ponajprije ovisi o poslu. Ne postoji u meni stopostotna želja za odlaskom, a bude li Grad Delnice naišao na probleme, pri čijem bi mu rješavanju bila dragocjena moja pomoć kao budućeg pedagoga, ja ću vrlo rado surađivati, jer ovo je moj grad! Nikad ne odbacujem tu mogućnost, ako do nje ikada dođe...

Lucija Tomac

Njezini su planovi, kako kaže, nakon obrane diplomskog rada nastaviti akademsku izobrazbu na doktorskom studiju u Rijeci, no pritom će, zaključuje, nastojati sačuvati povezanost s Delnicama. Poslušajte riječi uspješne Lucije:

izjava mlade uspješne studentice

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.