Jeste li znali da je čokolada povrće? Pa dakle, bezgrešno je dodajemo na popis zdrave hrane! A s ovim receptom dodajemo si serotonin, ne dodajemo masno tkivo, bananama smo zamijenili šećer, vanilin šećer možete zamijeniti i mahunicom vanilije... i priprema je baš jednostavna, ističe naša slastičarka Jasminka Sušanj.
Sastojci:
četiri jaja, 80 g kakaa u prahu, 400 g očišćenih zrelih banana, jedan prašak za pecivo, malo soli, jedan vanilin šećer;
za glazuru: 100 g tamne čokolade.
Postupak:
Manji pravokutni kalup premažite putrom. Pećnicu zagrijte na 180°C.
U blender stavite redom jaja, kakao, banane narezane na komade, prašak za pecivo, sol i vaniliju. Uključite blender na najjače i miksajte oko dvije minute dok smjesa ne bude potpuno glatka, bez grudica.
Izlijte u pripremljeni kalup i pecite na 180°C oko 40 minuta.
Na pari otopite čokoladu pa je premažite preko vrućeg kolača čim ga izvadite iz pećnice. Sad slasticu ostavite da se potpuno ohladi, narežite i poslužite.
Dobar tek!
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.