Hrvatski radio

Radio Rijeka

[RECEPT:] Bezgrešna čokolada

05.06.2024.

13:59

Autor: Jasminka Sušanj

Čokolada

Čokolada

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Jeste li znali da je čokolada povrće? Pa dakle, bezgrešno je dodajemo na popis zdrave hrane! A s ovim receptom dodajemo si serotonin, ne dodajemo masno tkivo, bananama smo zamijenili šećer, vanilin šećer možete zamijeniti i mahunicom vanilije... i priprema je baš jednostavna, ističe naša slastičarka Jasminka Sušanj.  

Sastojci:


četiri jaja, 80 g kakaa u prahu, 400 g očišćenih zrelih banana, jedan prašak za pecivo, malo soli, jedan vanilin šećer; 


za glazuru: 100 g tamne čokolade.


Postupak:


Manji pravokutni kalup premažite putrom. Pećnicu zagrijte na 180°C.


U blender stavite redom jaja, kakao, banane narezane na komade, prašak za pecivo, sol i vaniliju. Uključite blender na najjače i miksajte oko dvije minute dok smjesa ne bude potpuno glatka, bez grudica.


Izlijte u pripremljeni kalup i pecite na 180°C oko 40 minuta.


Na pari otopite čokoladu pa je premažite preko vrućeg kolača čim ga izvadite iz pećnice. Sad slasticu ostavite da se potpuno ohladi, narežite i poslužite.


Dobar tek!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

4 h

Reprezentacija opet na Rujevici - Hrvatska dočekuje Farske otoke 14. studenog

Stadion Rujevica

prije

4 h

Samuele Vignato novi igrač HNK Rijeka

Samuele Vignato novi igrač HNK Rijeke

prije

9 h

Martina Majerle dirnula publiku pjesmom o nasilju nad ženama

Martina Majerle u gostima kod Ive Pavletić Crnić

Vezani sadržaj

Emisija

Iz primorske kuharice

Male tajne velikog slastičarskog umijeća saznajte svake srijede u 11:35, s nekim novim slasnim receptom! Jasminka Sušanj, voditeljica samostalnoga slastičarskog obrta, već nas godinama upućuje u tajne pravilne izrade biskvita, keksa, kolača i ostalih delicija.

Poslušajte u Slušaonici