Proljeće je u punom jeku - što znači da nam se na jelovniku treba naći zdrava i ukusna šparoga.
22.04.2025.
11:43
Autor: Iva Črnjar Ivančan
Vrijeme od šparoga
Foto: Duško Jaramaz / Pixsell
Proljeće je u punom jeku - što znači da nam se na jelovniku treba naći zdrava i ukusna šparoga.
Zakonom je propisano da smijemo ubrati 2 kilograma šparoga na dan te da za branje šparoga moramo imati dozvolu.
Samonikla biljka, izuzetno zdrava te bogata mineralima i vitaminima: sadrži vitamine A, K, B, C i E, željezo, selen, folnu kiselinu, bakar, flavonoide, retin. Šparoga je važna za zdravlje krvnih žila, smanjuje kolesterol, pomaže radu bubrega i čisti cijeli organizam.
Kako je konzumirati i na koji način pripremiti i čuvati, savjete je u ovotjednoj emisiji dala Martina Bogdanić - poslušajte:
Travarica: Šparoge
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.
prije
5 h
prije
7 h
prije
7 h
Emisija
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora
HRVATSKI RADIO
MEĐUNARODNI KANAL
NACIONALNI PROGRAMI